En dan even iets anders, wist u dat heel veel klachten ook vanuit de voeten kunnen komen?
Wat namelijk heel veel mensen niet weten is, dat problemen met of aan de voeten verdere gevolgen kan hebben op o.a
• Uw enkels
• Uw knieën
• Uw heupen
• En daardoor natuurlijk ook op uw rug
Het een kan vaak een gevolg zijn van het ander, een soort ketting reactie, hierdoor wordt er vaak vergeten naar de rol van uw voeten hierin te kijken.
Als u pijnlijke voeten of pijnlijke delen aan of op uw voeten heeft, kan het zijn dat u hierdoor een verkeerd loop patroon ontwikkelt.
Dit heeft weer een verkeerd effect op de rest van uw lichaam, daardoor kunnen er ook weer andere aandoeningen en ongemakken de kop opsteken waaronder o.a enkel, knie, heup en rugklachten.
Herkent u onderstaande?
Heeft u het idee dat u bijvoorbeeld een likdoorn hebt ontwikkeld onder uw voet(ten),pijnlijke of hinderlijke eeltplekken voelt, pijnlijke nagel(s) ervaart of tijdens het lopen onder de “bal”
van uw voet(ten) of onder uw hak(ken)van uw voet(en) pijn krijgt of heeft?
Maar het kan ook zijn dat u uw voeten niet goed afwikkelt doordat u bijvoorbeeld een “stijve grote teen” heeft en daardoor anders gaat afwikkelen tijdens het lopen, dit met alle gevolgen van
dien.
Wat kunt u er zelf aan doen?
U kunt contact opnemen met mij en samen gaan we dan bekijken waar de klachten vandaan komen.
Hoe doen we dat samen doen?
Allereerst gaan we een grondige voeten inspectie doen en de bewegingsruimte van de gewrichten controleren.
Daarna gaan we samen uw looppatroon bekijken en een eventuele afwijking(en) hierin, daarna maak ik een “blauwdruk” van uw voeten.
Wat is een “blauwdruk”? dat is een afdrukraam dat werkt als een groot “stempelkussen”, door middel van inkt.
Aan de hand van de “blauwdruk” kan ik dan een eventuele afwijking(en) en of drukplek(ken) aan uw voet(en) aflezen dit tijdens de stand( statische afdruk) maar ook van de afwikkeling van uw voeten tijdens het lopen(dynamische afdruk)
Als dit allemaal gedaan is kan ik u, aan de hand van de verkregen gegevens een verder advies geven. Dit kan zijn over een eventuele pedicure vervolgbehandeling of een schoen advies.
Is er een verdere specialisatie nodig, bijvoorbeeld in de vorm van schoen aanpassingen kan ik u doorsturen naar een podoloog of podo therapeut voor verder onderzoek.
Zo ziet u maar hoe belangrijk het is om bij dit soort klachten ook een gedegen voetonderzoek te doen, tenzij het natuurlijk al duidelijk is waar de klachten vandaan komen zoals bijvoorbeeld bij een hernia.
Dus ervaart u klachten? Aarzel dan niet en neem contact met mij op via mobiel: 0624991278,
E-Mail: Pedicurepraktijklochem.nl@gmail.com
Via deze website door op het tabblat "online afspraak maken" te klikken.
En het kan ook via de FB pagina van pedicure Praktijk Lochem te bezoeken door op onderstaande link te klikken.
https://www.facebook.com/www.pedicurepraktijklochem.nl
Hoe?
Klik eenvoudig op het “nu boeken” tabblad en maak zelf online uw afspraak! Dat mag natuurlijk ook als u een behandel afspraak of gelnagellak afspraak wilt boeken!
Neem daarom vandaag nog contact op met Pedicure Praktijk Lochem, want alleen het beste is goed genoeg voor uw voeten!
Pedicure Praktijk Lochem, uw voeten in vertrouwde handen.
Weetje......
Je wist atuurlijk al dat je nagels veel kunnen zeggen over je totale gezondheid? Problemen aan je lever, longen en je hart kunnen zichtbaar worden in je
nagels.
Lees hier onder wat je nagels je kunnen zeggen.
De nagels bestaan uit dood hoornmateriaal en groeien vanuit het nagelbed. Tussen de huid waar de nagel op rust - de nagelplaat - en de huid bevindt zich een dunne
huidlaag die een goede afgrenzing vormt met de buitenwereld.Het steeds terugschuiven van de nagelriem geeft een verhoogde kans op infecties.
Bleke of witte nagels
Erg bleke of witte nagels ontstaan door ouder worden, maar het kan ook een teken zijn van serieuze aandoeningen, zoals bijvoorbeeld bloedarmoede, leverziekte,
voedingsstoffentekort en hartfalen.
Als de nagels vooral wit zijn met donkere randen, dan kan dit wijzen op leverproblemen zoals hepatitis. Zijn ook de vingers geel van kleur? Dan is dit nog een
aanwijzing voor een leveraandoening.
Witte plekjes
Er wordt wel gezegd dat je meer melk moet drinken als je last hebt van witte plekjes op je nagels. Deze zouden namelijk ontstaan door calciumgebrek. Maar dat is niet
waar. De vlekjes ontstaan onder andere doordat er lucht tussen de cellen in je nagel kan komen wanneer je je bijvoorbeeld gestoten hebt. Ze hebben geen functie en verdwijnen doordat ze
uitgroeien.
Gele nagels
Eén van de meest voorkomende oorzaken van gele nagels is een mycose (gistachtige schimmelinfectie).
Donkere lijnen
Last van donkere banden onder je nagels? Hier moet je zo snel mogelijk naar laten kijken. Dit kan worden veroorzaakt door huidkanker.
Afgebrokkelde nagels
Droge, broze nagels die snel breken, kunnen wijzen op een probleem aan de schildklier. Zijn de nagels ook gelig van kleur? Dan kan dit wijzen op een
schimmelinfectie.
Ribbels
Ribbels in de lengterichting zijn normaal. Als je ouder wordt, krijgen je nagels meer ribbels. Een ribbel in de breedte wijst op een trauma of ziekte, zoals
psoriasis of artritis. Dit kan samengaan met een roodbruinachtige verkleuring. Bij 10 procent van de mensen begint psoriasis in de nagels.
Rode nagelrand
Als de huid rondom de nagel opgezet en rood is, wijst dit op een ontsteking van de nagelrand. Het kan ook komen door de huidziekte lupus of een andere chronische
auto-immuunziekte.
Nagelbijten
Bijt jij op je nagels? Vaak is dit een slechte gewoonte. In sommige gevallen kan het wijzen op een dwangstoornis. Lukt het je maar niet te stoppen met deze gewoonte?
Neem dan contact op met je huisarts.
Vingernagels groeien sneller
Wist je trouwens dat je vingernagels aan je ene hand sneller groeien dan aan je andere hand? Je vingernagels aan de hand die je het meest gebruikt, groeien het
snelst. En nog een leuk feitje: je vingernagels groeien sneller dan je teennagels met 3 millimeter per maand tegen 0,5 tot 1 millimeter per maand
Ingroeiende nagel:
Is de meest pijnlijke aandoening. Normaal zijn de nagels volkomen gaaf aan de zijkanten. Ingroeien is meestal het gevolg van een slechte verzorging. Aan de zijkant kan er een onregelmatigheid of een uitstekend puntje ontstaan (door knippen of inscheuren) dit kan gaan ingroeien. De naar voren schuivende nagel duwt de oneffenheid in de plooi van de huid. Het is mogelijk dat de nagel in het polster van de nagelwal dringt. Een te kort gehouden nagel of druk van te nauwe schoen kunnen hiervan de oorzaak zijn. De nagelwal groeit over de nagel heen of wordt over de nagel heen gedrukt. Als bij het knippen deze punten worden vergeten, is ingroeien slechts een kwestie van tijd. Als de nagelpunt tot diep in de huid is ingegroeid met daar onder een ontsteking is er een ingegroeide nagel ontstaan. Bij een ingegroeide nagel is een bezoek aan de huisarts aan te raden.
Tunnelnagel:
Kan aangeboren zijn of ontstaan door het dragen van te nauwe schoenen. Door te smalle schoenen groeit de nagel in dwarse nagel rond. Deze groeit al vanaf de nagelwortel (aan het begin van de nagel) al afwijkend. Als de nagel groeit dan schuift de nagel naar voren en wordt de ronding sterker. Bij een goede verzorging geeft deze nagel geen problemen. Als de nagel niet wordt verzorgd, kan het polster van de nagel van de teen over de nagelrand heen groeien. Door de druk ontstaat er dan eelt of een likdoorn.
Opgroeiende nagel:
Komt vaak voor bij de grote teen van kindervoeten. De aandoening ontstaat door te kleine kousen of schoenen. De nagel wordt omhoog gedrukt en lange tijd in die stand gehouden. Er ontstaat een overdwarse knik terwijl deze nog aan het nagelbed vastzit. Op den duur ontstaat er ene dwarse breuk waardoor de nagel niet de natuurlijk stand herneemt. De nagel moet onmiddellijk de nodige ruimte krijgen.
Plaatselijk verdikte nagel:
Deze aandoening ontstaat door bijvoorbeeld de mazelen of een stofwisselingsstoornis. Enige tijd na de ziekte kan er een plaatselijke verdikking op de nagel ontstaan. Deze begint in de nagelwortel en schuift mee naar boven. Er loopt een dwarse richel over de nagel, deze behandelen we tijdens de afspraak. Na het genezen is de aanmaak van cellen ook weer normaal en komen er geen verdikkingen meer bij. Ze groeien ook vanzelf uit. In sommige gevallen kunnen ze leiden tot ernstigere aandoeningen.
Stootnagel:
Een te korte nagel die tegen een omhoog staande teentop komt te liggen. Oorzaken zijn sterk verschillend, het kan ontstaan door:
A. Een te korte nagel door te kort knippen of een langzame groei
Het kan eelt en likdoornvorming en ontstekingen aan de vrije rand van de nagel tot gevolg hebben
Eeltvorming onder de nagels
Het ontstaat door veel hoornstof (eeltvorming) onder de nagel.
Eeltvorming of een likdoorn onder de nagelplaat ontstaat vaak onder het nageluiteinde maar kan ook in het midden voorkomen.
Eeltvorming kan voorkomen worden door het dragen van te krappe schoenen of een afwijkende stand van de tenen.
De aandoening kan bijzonder pijnlijk zijn. In 1e instantie is vaak niet duidelijk waar deze pijn vandaan komt. Eeltvorming is geen op zichzelf staande afwijking maar een bijverschijnsel van allerlei aandoeningen van chronische aard, zowel van het nagelbed als van de omgeving. Vorming van hoornstof onder de nagel is mogelijk als het nagelbed is losgelaten van de kiemlaag. Door aanhoudende druk van de schoen op de nagel kan zich onder de nagel of in de nagelwallen een zeer pijnlijke likdoorn vormen.
Schimmelnagel (mycose):
In de volksmond ook wel kalknagel genoemd. Een schimmelnagel wordt veroorzaakt door de trychofytine infectie. Er ontstaat een verdikking, verbrokkeling of er kan zelfs totale vernietiging van de nagelplaat optreden. Vaak groeit de mycose net onder de nagel. Hierdoor wordt het nagelbed aangetast, waardoor er eeltvorming onder de nagel ontstaat. Je ziet dan verkleuringen van de nagel, de nagel krijgt gele en witachtige strepen. Op den duur wordt de nagelplaat zelfs groenbruin en zwart van kleur. Dit ontstaat door de afvalstoffen van de mycose. Een gevolg van de aantasting van nagel is dat de groei van de nagel wordt geremd. Trychofintine infecties komen vooral voor op slecht groeiende nagels. De groei van de nagels is essentieel voor de genezing, en dat het kost veel tijd. De behandeling van een mycose legt. Er is een belangrijk verschil in snelheid. De snelheid van het wegschuiven van een aangetaste nagel wordt nu bepaald door de veel lagere groeisnelheid van de nagel en niet door de groeisnelheid van de schimmel. Het ontstaan van een mycose gaat veel sneller dan de genezing ervan. Deze vorm is alleen te behandelen met medicatie. Hiervoor dient er een advies vanuit de huisarts plaats te vinden.
Hoornnagel:
Bij een hoornnagel is er sprake van een verdikte nagelplaat doordat verschillende hoornlagen over elkaar heen groeien. Er kunnen verkleuringen optreden, van ondoorzichtig geel tot vuil bruin ontstaan en de lengtegroei is sterk geremd. Oorzaak is niet altijd bekend. Chronische druk door te krappe schoenen of een trauma kan de oorzaak zijn maar ook ouderdom.
Blauwe nagel:
De blauwe nagel ontstaat als er door slag , stoot of ernstige beknelling een bloeding ontstaat. Als door het bloeden het bloed niet naar buiten kan, ontstaat er een grote spanning. De nagel raakt los van het nagelbed. Bij te grote spanning kan hevige pijn ontstaan. Deze verdwijnt bij het openen van de nagel. Door de opening kan er een infectie ontstaan. Bloed en nagelbed zijn een ideale voedingsbodem voor bacterien. De voet dient omhoog gehouden te worden waardoor de druk niet hoger wordt. Het openen van een nagel en de behandeling van een ontsteking moet door een arts gedaan worden.
Nagelatrofie:
De nagel kan door verschillende vormen atrofie worden aangetast. Soms stopt de groei en ontstaan er diepe groeven in de nagel. Soms is de nagel abnormaal dun, broos en in lengte gestreept. De nagel splijt en brokkelt bij de geringste behandeling af. Ook kan de nagel loslaten.
Loslaten van de nagel:
Is een nagel waarbij de plaat is los te komen liggen door bijvoorbeeld een trauma, medicijngebruik of een slechte doorbloeding van de nagel. Door het loslaten kan er zuurstof onder de nagelplaat komen waardoor deze een grijswit uiterlijk krijgt. De oorzaak is een slag of een stoot.
Holle nagel:
Wordt ook wel lepelnagel genoemd. Een holle nagel heeft een nagel die vaak zeer dun is en een beetje hol. Deze kan makkelijk inscheuren. Wordt veroorzaakt door vochtige voeten, bloedarmoede of ijzergebrek, anemie. Soms is die aangeboren.
Dwangnagel:
Is een extra nagelstukje wat aan de zijkant van de nagel meegroeit. Soms is het ook een inscheuring van de huid langs de nagel. De dwangnagel kan de nagelwal beschadigingen en zo een ontsteking veroorzaken. Het kan geboren zijn of ontstaan door een trauma.
Witte vlekjes in de nagel:
Witte vlekjes in de nagel komen vrij veel voor. De verkleuring wordt waarschijnlijk veroorzaakt door afwijkende cellen van de nagel. De oorzaak kan een trauma zijn of het ondeskundig behandelen van de nagelriem. Ook een schimmelinfectie kan een witte verkleuring van de nagel veroorzaken.
Exotose onder de nagel:
Botwoekering onder de nagel. De nagel wordt ter plaatse omhoog gedrukt. Dit kan erg pijnlijk zijn. De pijn lijkt op de pijn bij een likdoorn onder nagel. Het uiterlijk van de aandoening kan verward worden met begin van een klauwnagel. Een bezoek aan de huisarts is bij deze aandoening nadrukkelijk te adviseren.
Klauwnagel:
Door de goede voetverzorging tegenwoordig, komt de klauw- of ramshoornnagel minder voor dan vroeger. Het is een verdikte nagel. Dit is te wijten aan een snellere groei van de nagelcellen. De nagels zijn in het algemeen erg hard en veranderen hierdoor van groeirichting. De nagel wordt niet alleen dikker maar groeit ook in een klauwvorm over de top van de teen heen of opzij van de teen. Als de nagel opzij uitgroeit, groeit deze meestal naar de buitenzijden van de voet. De dikte word extra benadrukt als er onder de nagel hoornstof vorming plaatsvindt.
Splijtnagel:
Door een trauma, eczeem of psoriasis kan de nagelplaat scheuren of splijten. In dit geval spreek je van een splijtnagel. Bij de splijtnagel is het oppervlak van de nagelplaat ruw en onregelmatig.
Psoriasisnagel:
De ziekte tast in sommige gevallen de nagels aan. Bij de zogenoemde psoriasisnagel heeft de nagel een olieachtige kleur en er is een puntvormige uitholling te zien. Het oppervlak van de nagel is te vergelijken met het oppervlak van een vingerhoedje. Bij een ernstige vorm ontstaat er altijd een sterke verdikking van de nagelplaat.
Een goede voetverzorging draagt bij aan een goed gevoel. Laat uw nagelriemen professioneel verzorgen bij Pedicure Praktijk Lochem en voel u weer helemaal tiptop. Zet de puntjes op de i met een vrolijk kleurtje (gel)nagellak. En uw voeten zijn er helemaal klaar voor!
Ook kunt u een keuze maken uit diverse verzorgingsproducten, geheel afgestemd op uw voeten.
Als extra service kunt u nu ook pinnen bij Pedicure Praktijk Lochem. Op deze manier hoeft u niet extra naar de bank om geld op te nemen of contanten in huis te hebben!! Zo kunt u gemakkelijk na de behandeling met de pinpas betalen aan huis, snel, safe en simpel!
Indien u bij verhindering minstens 24 uur van te voren afmeld, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht.
Leest u ook onze Privacy Policy en Algemene voorwaarden